יצא לכם לאחרונה לשמוע לא מעט אנשים שעושים ברביקיו לעיתים קרובות וקונים פיקניה? אין לכם מושג על מה מדובר, איזה נתח זה ואיזה טעם יכול להיות לו? אם כך, כדאי שתדעו: מדובר על נתח נפלא שמגיע מארגנטינה, כך שאם יש משהו בטוח, זה שאם תכינו אותו כמו שצריך – התוצאה תהיה טעימה במיוחד.
הטעם העשיר
אם ננסה לעשות השוואה בין פיקניה ובין נתח שאתם בוודאי מכירים, כמו הסינטה, אנחנו נראה שבשני המקרים מדובר על נתחים עם טעמים עשירים ביותר. יחד עם זאת, ההבדל הוא בשומן, כי הסינטה מגיעה כמעט בלי שומן ואילו אחד מסימני ההיכר של פיקניה, זה פס השומן שרץ לצידו. יש לא מעט אנשים שחוששים משומן, בטוחים שהתפקיד היחיד של השומן הוא לסתום להם את העוקרים ולכן הם אפילו יבקשו מהקצב להסיר את פס השומן מהפיקניה. רגע לפני שאתם עושים את הטעות הזאת כדאי שתעצרו, כי בפועל פס השומן הזה מוסיף הרבה מאוד טעמים ועומק לחוויה כולה. לכן כדאי להכין את הנתח כולל השומן, כי בסופו של דבר, אם אתם מחפשים נתח חדש לאכול בוודאי תרצו לעשות הכול כדי שהוא גם יהיה כמה שיותר טעים.
איך באמת כדאי להכיר פיקניה?
עוד הבדל בין סינטה ובין פיקניה, זה שלרוב את הסינטה נבחר לצרוב על הגריל. לעומת זאת, במקרה של פיקניה אנחנו רואים שיש עוד אופציות מקובלות מאוד להכנתו, כמו למשל: צלייה, עישון, מחבת ברזל יצוק, תנור ואפילו סו-ויד. אחד מהנתונים החשובים ביותר שצריך לדעת לגבי הנתח הזה, הוא שהנתח זקוק למידת הכנה משולמת. לכן, אם אתם לא רוצים לעשות טעויות ואם אתם רוצים להיות בטוחים שהטעם הסופי יהיה טוב במיוחד, בישול בסו-ויד זו בחירה נכונה. במכשיר הזה אתם יכולים לבחור את מידת ההכנה הרצויה ולכן זו אופציה שכדאי לבדוק מקרוב. תוכלו להכין את הפיקניה שלכם גם כגוש אחד שלם וגם כשהם חתוך לסטייקים, כך שזה כבר עניין של נוחות והעדפה אישית.
איפה קונים נתח איכותי?
חשוב מאוד לבדוק איפה אתם קונים את נתח הבשר שלכם, וחשוב עוד יותר להקפיד על כך שמוכרים לכם את הנתח הכי איכותי שיש. בישראל השם המוכר של פיקניה הוא שפיץ צ'אך והמספר שלו מבחינת שיטת הקיצוב הישראלית הוא 15. לכן, כאשר אתם פונים לקצב ומבקשים ממנו את הנתח הרצוי לכם, כדאי יהיה להקפיד על המינוח הנכון כדי שתהיו בטוחים שהוא מוכר לכם בדיוק מה שרציתם. בנוסף, חשוב מאוד לבדוק איך נראה הנתח, עד כמה הוא טרי והאם אתם קונים אותו אצל קצב שמקפיד למכור רק את הבשר הכי טוב שקיים. חבל להתפשר על איכות הבשר עצמו כי בסופו של דבר, זה מה שקובע את הטעם.